lauantai 6. elokuuta 2011

Sinä tiedät paremmin

Vihaan turhia periaatteita. Olin päättänyt pitää kesälomani tänä kesänä heti juhannuksen jälkeen - kokeilla miltä se tuntuu, kun jää lomalle alkukesästä - onkohan se erilaista? Aikaisempina vuosina lomat tuli jostain syystä pidettyä aina elokuussa. Lomani alkaessa olin onneni kukkuloilla: Aurinkolasit päälle, ehkä jotain maakuntamatkailua, uimarannat, terassit... kaikki kesän kivat jutut kutsuivat. Ja kesäjäätelöä, nam.

Heti ensimmäisenä lomaviikonloppuna tuli kutsu kavereille istumaan iltaa. Mikäs sen ihanempaa? Mikäs sen ihanempaa, kun kaverit onkin besserwissereitä ja heti töikseen ilmoittavat, miten ihan oikeasti on paljon järkevämpää pitää se kesäloma loppukesästä kuin alkukesästä? Alkukesän loma kuulema menee hukkaan ja loppukesästä on tosi kivaa, kun voi jäädä lomalle toisten tullessa jo töihin. Hämmästyksekseni en yhtään harmitellut kaikesta tästä kavereideni järkeilystä huolimatta alkukesän lomapäätöstäni. Minusta oli ihanaa olla lomalla!

En ymmärrä periaatteellisia ihmisiä, jotka työkseen tietävät paremmin. Näin lomani jälkeen, kun kerran olen kokeillut sekä alku- että loppukesän lomaa voin todeta, että se on aivan sama milloin sen loman pitää. Loma tulee aina tarpeeseen. Jos nyt lähdetään jotain vertailua sitten hakemaan niin ihan kivasti tässä elokuussa on sadellut. Mutta luulen, että se on näiden tiedostavien ihmisten mielestä vain mukavaa. Koska elämäähän tämä on. Elämää, jota on kiva suorittaa.

Nämä samaiset elämän suorittajat usein tietävät myös, miten etukortteja ei kannata hankkia, koska kaupat/ketjut yms. tekevät tämän jälkeen sinusta profiilin, jonka jälkeen ne suoramarkkinoivat sinulle joitakin tiettyjä tuotteita. Samat suorittajat tekevät asuntokauppansa juuri oikeaan aikaan ja tekevät hyviä asuntolainasopimuksia pankkien kanssa. Nämä suorittajat tietävät, milloin on oikea aika hankkia lapsia ja minkälainen auto on ihan oikeasti kaikista paras unohtamatta sitä, mitä kannattaa syödä, jotta laihtuu. Näillä suorittajilla on myös käynnissä jokakesäinen grillivarustelukilpailu naapurien ja kavereiden kanssa. Hävisin. Minulla on pallogrilli. Ja sekin varastossa.

Ei myöskään kannatta välttämättä liittyä Facebookiin ja lisätä sinne mitään kuvia sinusta, ystävistä tai tarkemmin sanottuna oikeastaan kenestäkään, koska MUISTA: Facebook omistaa kuvasi. Voi että, kuinka monesti joku, joka tietää paremmin jaksaa siitä muistuttaa. Itse olisin suoraan sanottuna otettu, jos Facebook päättäisi käyttää omaa kuvaani jossain mainoksessa tai jossain. Niiden miljoonan käyttäjän joukosta ne valitsisivat juuri minun kuvani. Mikä on todennäköisyys? Suurempi kuin Lotossa. Niitä kuvia, kun nyt on miljoonia.

Luulisi, että elämä on hankalaa, kun sitä suorittaa. Ja ehkä jopa tylsempää, kun aina on periaatteelliset ja selkeät pelisäännöt asumiselle, lomailulle, olemiselle, liikkumiselle, työelämälle, syömiselle... Eikö erilaisia asioita voisi joskus kokeilla? Ja eikö joskus voisi antaa sen takapihan nurmikonkin ihan vaan olla ja sammaloitua pitkän talven jälkeen ilman, että pitää mennä Bauhaussista ostamaan kalkkia? Kohta se pitkä talvi on kuitenkin täällä taas. Muistakaakin ajoittaa talvilomanne oikein.

Ei kommentteja: